mandag 5. oktober 2009

NDLA - utprøving av digitale læringsressurser - Prosjektbeskrivelse

Vi ønsker med dette prosjektet å prøve ut de digitale læringsressursene til NDLA innafor engelsk, matematikk, naturfag og norsk. Noen av lærerne vil forsøke seg uten vanlig lærebok i det hele tatt, mens andre forsøker med begge deler. En av våre lærere (Henriette Birkeland) forsøkte bl a helt uten lærebok (kun NDLA i norsk) forrige skoleår, i år ser hun på hvordan det funker å kjøre NDLA og lærebok i tillegg. Flere av våre lærere er allerede såkalte emissærer for NDLA; Hanne Nicolaysen (engelsk), Berit Reitan (matematikk - skriver også om dette i bloggen sin), Kari Kolltveit og Marit Sund (begge Helse- og Sosialfag), og reiser rundt i Norge og presenterer NDLAs ressurser.

I tillegg til å jobbe systematisk og sammenliknende med NDLAs ressurser ønsker skolen også å gjøre NDLAs ressurser kjent i alle fag og at mange lærere hos oss tester ut disse skoleåret 0910, for så å stå godt rusta når en skal ta valg om å bruke digitale læringsressurser det påfølgende skoleåret. Dette gjelder ikke minst innafor en del yrkesfag, men foreløpig ligger vi litt på vent her siden det ennå ligger såpass lite pr fag ute.

Vår skole var godt representert (9 stk) på NDLAs landskonferanse (
les blogginnlegg fra konferansen her) på Flesland i september, og dette ga et godt grunnlagt til å jobbe videre med vårt prosjekt.

Vi håper også denne bloggen kan være en arena der flere bidrar med sine erfaringer. På
Del&Bruk er det også en gruppe der en kan dele erfaringer med NDLA.

Prosjektleder er Vanja Thoen.

Her kan du lese vår prosjektsøknad.

1 kommentar:

 1. Flott at dere lager denne bloggen! Vi trenger alle å høre mer om erfaringer med bruk av digitale læremidler. Vi i NDLA er også helt avhengig av tilbakemeldinger fra lærere og elever.

  Benytt også gjerne kommentarfunksjonen på NDLA-sidene, eller ta direkte kontakt med fagredaksjonene.

  Stå på! :)

  Øivind Høines
  Leder NDLA

  SvarSlett