fredag 13. september 2013

I-bookAuthor - nytt år og nye muligheter

 I år er det andre året med IPad i klassen, terskelen for bruk er betydelig senket, både bak kateteret og foran. Det er tydelig at Aplle sin  teknologi er godt kjent blandt årets elever.

Apple fornekter seg ikke når det gjelder brukervennlighet, dette gjelder også for programmet IBookAuthor, gode og lett forståelige maler, klikk, trekk og slipp funksjon for bilder så vel som tekst gjør det veldig praktisk og greit å ta i bruk.

Etter forelesning med gjennomgang av virkemidler og analyse av utstillingsdesign brukt i vindusutstillinger, var veien fra pp presentasjon til IBook/kompendium kort.
To dager etter gjennomgang var fagstoffet fordelt på klassens iPader, klare til bruk og nyttig for repetisjoner og som hjelpmiddel i egne designprosesser.

Å kalle åndsverket for en bok er vel å ta litt hardt i, men det innrømmes at å sette navnet sitt på bokomslaget under "forfatter"  ga et lite løft i hverdagen. Anbefales !

1 kommentar:

  1. Støtter fullt ut Utstillingsorakel Uglums tanker rundt iBooks. Å kalle åndsverkene for bøker er ofte tvilsomt, men gudbedre så gøy å se navnet sitt på boka i iBooks-hylla.
    Og for mange elever er det en ryddig måte å ha læremidler tilgjengelig.
    God helg....

    SvarSlett