mandag 20. januar 2014

Lydskrift

Jeg har jobba med uttale i engelskfaget i fremmedspråkklassen. Elevene selv hører at de har en akksent som ikke er veldig britisk eller amerikansk. OG vi har jobba med ordinnlæring, slå opp i ordbok osv. Flere av elevene ønsket å bli bedre på uttale, og ikke minst hvordan uttale noen av de vanskelige orda vi ofte kommer borti. Vi begynte å se på det fonetiske alfabetet, eller lydskrift om  du vil. jeg leita frem en oversikt, og gikk gjennom dette på tavla.  Dette ble tatt godt imot av klassen, men jeg følte at noe mangla. Når jeg i helga satt å jobba med neste ukes planlegging i dette temaet, (og i kjedsomhet lurte meg innom twitter en tur), dukka følgende tips opp......

Her twitrer og tipser Bjørn Helge Græsli (som alle burde følge på twitter) om en app som gir oss lydskrift uttalt og eksemplifisert, og en link til en side fra BBC med forklarende videoer i samme tema. Engelsktimene i dag blir viet helt og holdent til dette temaet. jeg gleder meg til å jobbe med dette som elevene har etterspurt, med så gode hjelpemidler.
Her kan du laste ned APP'en .
BBC sin side med videor kan du finne her.
Jeg skal bruke dette i klassen i dag, og vil komme tilbake til hvordan det gikk midt på dagen i dag.
 

1 kommentar:

  1. Oppdatering.......
    Enkelte elever har ikke med iPad, og går dermed glipp av den interaktive hjelpen fra app'en. De må bruke det utdelte arket fra forrige uke, og har en tynger jobb enn de som kan bruke iPad'en til å hjelpe seg med. De som kan bruke Ipad og app er fornøyd og fosser igjenom oppgavene. de syns til og med at dette er gøy. (som det meste vi gjør som vi mestrer)
    Ulempen i dag var at oppgavene er laget i flash, og dermed funker ikke disse via iPad. Dermed må vi jobbe med både PC og iPad.
    Men alt i alt en artig time der både lærer og elever har lært noe og mestrer noe.....

    SvarSlett