fredag 29. januar 2010

Hvordan en HS klasse bruker CD-ord

Gerd og jeg satt og pratet om cd-ord og naturfag. Hun hadde nemlig opplevd at en elev spurte om et ord mens hun gjennom gikk nytt stoff og elevene noterte. Ordet hadde ikke noe med naturfag å gjøre men eleven brukte cd-ord med ordforslag mens han noterte. Jeg tok tak i Marit som er kontaktlærer i klassen og spurte om ikke hun kunne si noe om hvordan hun brukte det i sine fag. Følgende kom fra henne:
"Jeg bruker CD - ord til elever med skrive og lese vansker som et hjelpeprogram, ellers bruker jeg det for å få elevenes fokus på grunnleggende ferdigheter i skriving (norsk rettskriving)

Ikke alle elever ønsker å bruke det, men jeg har gått igjennom det, sånn at de som vil, har muligheten. Noen er fornøyde, andre synes det blir for mye "dill" (elev-uttrykk )

Jeg synes programmet er fint også for å lære fremme
cdord-uttale, og en elev har sagt hun synes det er nyttig å høre det hun skriver..."

Kunne ønske meg at fler sendte tilbakemeldinger på bruk både på godt og vondt.

1 kommentar:

  1. Tips til NDLA- prosjektet (det er mulig jeg skulle legge den kommentaren et annet sted?): Kom over dette blogginnlegget i dag om utprøving av NDLA-ressursen i engelsk. http://margreta.wordpress.com/2010/01/31/engelsk-vg1-med-ndla-engelsk-som-l%c3%a6ringsressurs/

    SvarSlett